oud hollandse spellen


Ouderwets gezellige spellenmiddag voor een winteruitje op de boerderij. Even geen smartphone, tablet of computer, maar gewoon lekker ouderwets spellen. Oud Hollandse spellen geeft jong en oud spelplezier en iedereen kan hier fanatiek mee aan de slag. Gezellig de spellenmiddag beginnen met appelgebak of Limburgse vlaai? Ook dat is mogelijk. 

Een gezellig uitje op een bijzondere plaats, namelijk in de sfeervolle en vrolijke feestzaal ‘Boerenschuur’. Waar vroeger de koeien warm en droog binnen stonden, staan nu Oud Hollandse spellen opgesteld voor ouderwets veel spelplezier. Stokkenvangen, bibberspiraal, trekbiljart, puzzeltangram, gatenkaas, hoedje wip, kat en muisspel en nog veel meer Oud Hollandse spellen staan voor jullie klaar! 

Deze binnenactiviteit is voor groepen vanaf 30 personen en de spellen zijn geschikt voor alle leeftijden. Het gezelschap wordt opgedeeld in groepjes en iedere groep gaat aan de slag met de Oud Hollandse spellen. De speelduur van de activiteit Oud Hollandse spellen is 1,5 uur. De scores worden genoteerd en na afloop van de spellenmiddag volgt de bekendmaking van het winnend team. Bij ieder spel ligt een duidelijke spelbeschrijving en puntentelling. Vooraf beginnen jullie met koffie en appelgebak en tijdens de spellen zijn drankjes inbegrepen. Dit winteruitje kunt u compleet maken in combinatie met een afsluitend winterbuffet. Zoals een stamppot buffet, brunch of een Winter-BBQ. Informeer naar de mogelijkheden. 

Optioneel:

bittergarnituur
+ € 4,50 p.p.
stamppot buffet
+ € p.p.
brunch
+ € p.p.

Oud Hollandse spellenmiddag

Oud Hollandse spellen zijn spellen uit vroegere tijden die weer hun revival beleven. In deze jachtige en moderne tijd, is het ook weleens prettig om gezellig samen oud Hollandse spelletjes te spelen. “Back to basics”. Samen spellen zonder tijdsdruk, maar gewoon knus en gezellig samen bezig zijn. Parkhoeve de Middelt is een recreatieboerderij in Limburg met diverse activiteiten voor een breed publiek, zoals boerengolf, quizavonden en snertwandelingen. Een aantal activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden en de Oud Hollandse spellen zijn er daar een van. Jong en oud kan hier aan mee doen. Families kiezen bij het organiseren van een familiedag dan ook geregeld voor deze nostalgische groepsactiviteit.

Oud Hollandse spellen voor KBO of ouderenvereniging

Heeft u een uitstapje met de KBO of een ouderenvereniging? Ook dan zijn de Oud Hollandse spellen een aanrader. Immers, iedereen kan hier aan meedoen. De spellen staan binnen opgesteld en per spel gaat een groepje aan de slag, waarna wordt doorgewisseld en alle spellen aan de beurt komen. Alle genodigden zijn samen aan het spellen en er is tijd voor een praatje en gezelligheid.

Indoor winteruitjes in Limburg

Ook in de wintermaanden is het fijn om er samen op uit te trekken. Parkhoeve de Middelt ligt in het Maasdal in Limburg en de monumentale boerenhoeve dateert uit 1823. In de Boerenschuur hebben we een prachtige ruimtes die uitstekend dienst doet voor velerlei doeleinden, zoals feesten en vergaderingen. In de wintermaanden stellen we in zaal ‘de Boerenschuur’ de Oud Hollandse spellen op voor een gezellige middag op de boerderij. Een aanrader voor wie op zoek is naar een indoor winteruitje en een gezellige binnenactiviteit in Limburg.

Winteruitjes met eten en drinken

Parkhoeve de Middelt heeft een aantal feestzalen in `de Boerenschuur´. De zalen zijn geschikt voor kleinere gezelschappen, maar ook voor grote groepen tot 150 personen. Winteractiviteiten kunnen worden gecombineerd met eten en drinken, met keuze uit diverse buffetten. Afhankelijk van jullie wensen kunnen we een passend programma samenstellen . Compleet met eten en drinken en gezelligheid. Meer weten? Vul dan het contactformulier in en dan nemen wij contact met u op. Bellen kan ook, naar 0774771247.