Boerderijterras


Gezellig boerderijterras langs de Maas

In één van de mooiste fiets- en wandelgebieden van Limburg, ligt het fietsterras van Parkhoeve de Middelt. Op de binnenplaats van de historische boerenhoeve (anno 1823) ligt een ruim en gezellig terras. Terwijl u geniet van het landelijke uitzicht over de weilanden, varen boten voorbij over de Maas. In de weilanden wordt boerengolf gespeeld en is jong en oud actief met de boerenspellen. De bloemenpracht op het terras en de mooi aangelegde tuinperken geven het terras een vriendelijke uitstraling. Op het fietsterras serveren we heerlijke streekgerechten en ambachtelijk boerenijs.

Electrische fietsen kunnen worden opgeladen bij het E-oplaadpunt en naast de hoeve ligt een ruime parkeerplaats. De landelijke fietsroute LF-3 -die loopt vanaf Maastricht tot Arnhem- komt langs ons fietsterras, net als de ANWB autoroute 'Maas-Schwalm-Nette'. Reden dat we niet alleen wandelaars en fietsers te gast hebben. Ook motorrijders en deelnemers aan autorondritten brengen graag een bezoek aan ons terras aan de Maas.

Voorzieningen Parkhoeve de Middelt:

E-oplaadpunt voor elektrische fietsen * Toeristisch Informatiepunt Noord-Limburg en Leudal * Folderpost en uitprinten wandel- en fietsroutes * Infobord wandelroutenetwerk Peel en Maas * Infobord Agro tour fietsroute WestMaas * Verkooppunt Agro tour fietsroute en wandelroutenetwerk * ruime parkeerplaats Fietsers Welkom-Parkhoeve de Middelt-fietsroute LF3-fietsknooppuntennetwerk knooppunt-54

Routes

fietsknooppunten (knooppunt 54)
landelijke fietsroute LF3 
Internationale Maasfietsroute
wandelroutenetwerk Peel en Maas (24)
agrotour fietsroute west Maas (24)
ANWB autoroute Maas Schwalm Nette
Kastelen fietsroute
Stuw en sluizen fietstocht
Bos en Maas fietroute

Voorzieningen fietsterras

E-oplaadpunt
ruime parkeerplaats
toeristisch informatiepunt N-Limburg
folderpost en gratis routes
infobord wandelroutenetwerk
infobord agrotour fietsroute west Maas
'Fietser Welkom' gecertificeerd
boerderijterras en boerencafé

Limburgse vlaai, Baolderse Kook, boerenijs

Het Maasdal is een prachtig gebied voor een heerlijke dag uit. Kom naar Parkhoeve de Middelt om te wandelen en fietsen in Kessel. Het boerenterras is een aangenaam rustpunt voor fietsers en wandelaars. Wij serveren Limburgse vlaai en het streekgebak Baolderse Kook. Lunchgerechten, zoals rijkelijk gevulde soep, tosti's en royaal belegde broodjes. De ijscoupes van overheerlijk ambachtelijk bereid boerenijs maken uw bezoek aan Parkhoeve de Middelt meer dan de moeite waard.

Ligging fietsterras

Parkhoeve de Middelt ligt langs de Maas in een mooi landelijk gebied tussen de maasdorpen Baarlo en Kessel. Al sinds 1823 ligt Parkhoeve de Middelt in het buurtschap Oyen, een gehucht dat valt onder de gemeente Peel en Maas en ca. 100 inwoners telt. Parkhoeve de Middelt grenst aan Huis Oyen en vanaf de boerengolfbaan heeft u een mooi uitzicht op dit Rijksmonument dat is gelegen in een oude stroomgeul van de Maas. Het gelijknamige buurtschap ligt op de oeverwal van de Maas ten noorden van Kessel. In het pittoreske Maasdorp ligt een marktplein aan de voet van Kasteel de Keverberg in Kessel. WIlt u een dagje uit plannen met een bezoek aan Kasteel de Keverberg en lunchen? Kom dan naar Parkhoeve de Middelt. Wij bieden diverse mogelijkheden om te lunchen in Kessel

Fietsterras Peel en Maas

Electrische fietsen kunnen worden opgeladen bij het E-oplaadpunt en naast de hoeve ligt een ruime parkeerplaats. Bij ons toeristisch informatiepunt krijgt u alle informatie over het toeristische aanbod in Noord-Limburg en wij hebben gratis wandel- en fietsroutes klaarliggen. Naast de parkeerplaats staat een infobord van het wandelroutenetwerk, waarmee een route door de omgeving kan worden uitgestippeld. Peel en Maas is een aantrekkelijk toeristische gemeente met veel groen en mooie landschappen. Het fietsterras van Parkhoeve de Middelt is een fijne pauzeplaats voor een wandeling of fietstocht door Peel en Maas. 

Internationale Maasfietsroute

Tal van fietsroutes, maar ook wandelroutes en auto en motorroutes, lopen langs Parkhoeve de Middelt. Medio 2017 is daar een internationale fietsroute aan toegevoegd en de Internationale Maasfietsroute is zelfs genomineerd voor Fietsroute van het jaar 2018!  De Internationale Maasfietsroute start bij de bron in de Franse Vogezen en voert via België naar de Nederland. Van bron tot monding is de route zo’n 1000 km. lang. Deze mooie, afwisselende route bied je een gevarieerd landschap met knusse stadjes en Maasdorpjes aan beide oevers. Maar ook cultuurhistorisch en culinair is er van begin tot eind genoeg te genieten. 

Uitjes en activiteiten in Baarlo en Kessel

Voor jong en oud bieden we volop keus aan uitjes en activiteiten. Na afloop van een activiteit verwelkomen we jullie graag op het gezellige boerenterras. Met uitzicht op de landerijen en de voorbij varende boten, is het volop genieten van een drankje en hapje.