solex rijden


Solex rijden is een unieke ervaring! Dit moet je ooit gedaan hebben. Op een echte oldtimer solex rijden jullie een verrassende tocht door Limburg. Een ervaring om nooit te vergeten. Slingerend langs de Maas, loopt deze prachtige route dwars door velden en uitgestrekte bossen met onderweg tal van gezellige terrasjes!

Zijn jullie op zoek naar een leuke groepsactiviteit?  Solex rijden is één van de leukste uitjes om samen te doen. Met z’n allen een tocht rijden op echte oldtimer solexen. Onderweg stap je af om te genieten van al het moois wat je tegenkomt en natuurlijk rijd je met de solex langs gezellige terrasjes die uitnodigen voor een gezellig drankje. Solex rijden kan al vanaf twee personen, maar juist ook grote groepen kunnen bij ons terecht, want we hebben veel solexen in de verhuur. In goede staat, zodat jullie onbezorgd op pad gaan voor een topuitje in Limburg. 

Los te boeken vanaf
€ 35,00 p.p.
Al een arrangement met solex rijden vanaf
€ 47,00 p.p.

Voor vertrek, krijgen jullie een uitleg over het solex rijden en over de solextour. Onze solexen worden prima onderhouden. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan onderweg, dan wordt u snel geholpen, want wij staan bekend om onze goede service. Solex rijden is mogelijk vanaf 18 jaar en je moet in het bezit zijn van een rijbewijs of bromfietsrijbewijs. Solex rijden Limburg is inclusief brandstof, WA-verzekering en routekaart. De huurtijden zijn 's ochtends van 10.00 tot 13.00 uur en 's middags van 14.00 tot 17.00 uur. Zie hieronder de verschilende mogelijkheden.

Inbegrepen:

✓ brandstof
✓ WA-verzekering
✓ routekaart

Solexverhuur

Trek er lekker op uit met de solex tijdens een vriendendag, vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje in Limburg. De tijden voor de solex verhuur zijn ’s ochtends van 10.00 uur tot 13.00 uur of ’s middags van 14.00 uur tot 17.00 uur. Solex rijden Limburg organiseert natuurlijk ook volledig verzorgde uitjes met bijvoorbeeld een barbecue of een extra groepsactiviteit. Bekijk het arrangementenoverzicht voor alle solex arrangementen en nog veel meer mogelijkheden. 

Solex rijden Limburg

Het Maasdal in Limburg is een prachtig gebied en solex rijden Limburg is absoluut een topper. Met de solex rijden jullie een afwisselende route langs kastelen, rivier de Maas en imposante oude hoeves. Onderweg kunt u genieten van prachtige vergezichten over de Maas en jullie rijden door gezellige maasdorpjes en langs veel natuurschoon.

Solex arrangementen

Solex rijden met een groep is prima te combineren met één van onze andere groepsactiviteiten, zoals boerengolf, de boerenzeskamp (arrangement solex en boerenzeskamp) of het bubblevoetbal. Door de diversiteit in activiteiten is er altijd wel een aansprekende groepsactiviteit bij die geschikt is voor jullie groepsuitje Limburg. Een hapje eten en een gezellig drankje horen er natuurlijk ook bij en met een barbecue bij Parkhoeve de Middelt, maakt u uw dagje uit compleet. 

Gezellige terrasjes

Parkhoeve de Middelt heeft een gezellig boerderijterras voor een drankje na afloop van de solextour. Onderweg kunnen jullie natuurlijk ook een terrasje pikken. Gelegenheden te over, zoals in de maasdorpen Kessel of Neer en kastelendorp Baarlo, mooie dorpen waar jullie met de solex rijden. 

Solextocht

Limburg is het ontdekken waard! De natuur van Limburg is ontzettend veelzijdig met bossen, de Maas, beekdalen en Maasoevers.  De solextocht van Parkhoeve de Middelt is een tocht van ca. 35 kilometer die grotendeels langs de Maas loopt en door historische maasdorpen, zoals Kessel, Neer en Baarlo. Het start- en eindpunt van de solextocht is bij Parkhoeve de Middelt. Vanaf Parkhoeve de Middelt start de solextocht eerst in zuidelijke richting, naar het maasdorp Kessel met het recent verbouwde kasteel de Keverberg. De solextocht doorkruist dit historisch dorp met z’n fraaie villa’s en Kasteel de Oeverberg. Met prachtige vergezichten over de Maas, loopt de solextocht verder in zuidelijke richting naar het maasdorp Neer. Op de solex rijdt u langs de Neerbeek en een watermolen genaamd de Friedesse Molen. Neer heeft een prachtig oud dorpsgezicht en gezellige terrasjes. De solextocht loopt verder door een boerenlandschap en langs een afwateringskanaal in het Leudal. Het kanaal bestaat uit twee voormalige schutsluizen en een sluiswachterswoning. Het afwateringskanaal was belangrijk als aan- en afvoerweg van turf en steenkool.  De solextocht loopt via de Heldense Bossen eerst naar het dorp Helden en daarna naar Baarlo.

Bijzondere tocht door Limburg

De Heldense Bossen is een bijzonder stuk natuur, vanwege de stuifzandheuvels die u onderweg passeert. In de tijd van de mijnbouw in Zuid Limburg, werden dennen op de heuvels gepoot voor het gebruik in de mijnen. Baarlo is een historisch maasdorp dat bekendstaat om haar vele kastelen, zoals kasteel d'Erp en kasteel Scheres. Tot zijn overlijden op 15 maart 2009 werd Kasteel Scheres bewoond door de wereldberoemde kunstenaar Tajiri. Vanuit Baarlo rijden jullie met de solexen opnieuw langs de Maas naar Parkhoeve de Middelt, waar jullie welkom zijn op ons terras.